Om mig och oss

Jag som driver Tilia Trädgård & Natur heter Eva Karlsson. Jag är från Norrland och uppvuxen i Umeå. Om man vill bli hortonom ”måste” man dock flytta till Skåne för att studera på Sveriges vackraste lärosäte i Alnarp. Efter examen bodde jag och min man Mats några år i Italien, där jag jobbade med biologisk bekämpning på Universitetet i Bologna

När vi kom hem fick jag jobb på Åkarps Allväxtcenter och efter en tid blev jag ansvarig på deras uteavdelning. Vi flyttade till Norrto utanför Hörby, där jag under några år hade en egen plantskola. Och fyllde på min egen trädgård, så klart!

Som företagare måste man vara i ständig utveckling och idag finns också vägledning i naturen på agendan. Jag är certifierad naturguide och gör turer i naturreservat och strövområden i MittSkåne

När det är aktuellt med hjälp i din trädgård slår jag ibland ihop mina påsar med Eva ”2” (själv går jag under benämningen Eva ”1”…) Hon har gått sin utbildning på Vhilan och har lika lång erfarenhet i trädgårdsbranschen som jag har, alltså runt 20 år. Tillsammans utgör vi ett komplett team och jag vill påstå att det med vår gemensamma kompetens inte finns många frågor som vi inte kan besvara!